Informacije o provedbi projekta „Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području”, KK.06.1.2.01.0013. – Cedra HR

Informacije o provedbi projekta „Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području”, KK.06.1.2.01.0013.

U periodu od početka travnja do kraja srpnja 2021. godine nastavljena je provedba projekta „Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području”. Projekt provodi Nacionalni park Paklenica uz projektne partnere, Hrvatsku gorsku službu spašavanja (HGSS) i Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split.

Dovršeni su postupci javnih nabava za nabave opremanja za dvije dvorane u sklopu posjetiteljskog centra te za stalnu muzejsku izložbu “Svjetlosni tunel” kao i nabavu turističkog vlaka na električni pogon i nabavu usluge izrade sadržaja i nadzora implementacije unutarnjeg uređenja te su potpisani ugovori sa izvođačima, čime je započela završna faza opremanja posjetiteljskog centra.

Članovi projektnog tima ujedno su pripremali natječajnu dokumentaciju za nabavu Rekonstrukcije pješačke staze.