Projekti – Cedra HR

Projekti

Preko 80 odrađenih projekata garancija su uspjeha
„Postoje ljudi koji žive u svijetu snova, oni koji se suočavaju sa stvarnošću i oni koji pretvaraju snove u stvarnost.“

D.H. Everett
Od drevnih vremena, čovjek je sanjao nove obale, promišljao i rješavao svoje probleme i potrebe hrabrim poduhvatima koji su uvijek bili izlet u nešto novo i izazovno. Od prvih splavi i čamaca, skloništa od drva i kamena, preko veličanstvenih piramida i mostova, sve do leta u nebo i svemir, čovjek je poduzimao projekte kojima je ostvarivao svoje ciljeve, ali i propitivao snagu i dosege svog uma i kreacije, punio svoja pluća i srce nadahnućem i oduševljenjem, jačao svoje ruke i pleća… Pa i povezivao i uključivao druge, učio se suradnji i sinergiji, natjecanju, ali i solidarnosti i pomaganju.

Vaše ideje, potrebe, mogućnosti i planove, ukrcati na projektoplovnu lađu, opremiti je svim potrebnim resursima, kako ljudskim, tako i financijskim i svim ostalim nužnim za uspješno pristajanje na željeno odredište, posebno nam je zadovoljstvo i strast.

Ispričajte nam svoju priču. O čemu razmišljate, sanjate, koji su Vam sljedeći koraci osobnog ili poslovnog razvoja i ostvarenja? Rado ćemo zajedno s Vama iscrtati put do cilja koristeći projektnu logiku, znanja i resurse.

Mnogi projekti mogu se danas realizirati i korištenjem inovativnih vanjskih izvora financiranja. Bespovratna sredstva poput EU fondova, poticajnih kredita ili čak ulaganja, pokretanja novih start-up, spin-off ili spin-out tvrtki, uz našu inicijalnu ili dugoročnu podršku, samo su neke od mogućnosti koje Vam možemo ponuditi.

Vaši poduhvati naša su misija i strast.  
  • MAPIRANJE
  • RAZVOJ I FINANCIRANJE
  • provedba
  • PROJEKTI I PROGRAMI
Svako veliko, hrabro putovanje i iskorak prema boljem počinje definiranjem ciljeva, potreba, interesa, prilika, ali i mogućnosti, ograničenja, rizika i prijetnji. U fazi istraživanja, osnovno je razumjeti sadašnju situaciju, mjesto i vrijeme, kao i našu željenu buduću situaciju, gdje želimo doći i kada. Naše putovanje može imati više faza, ali i više paralelnih putovanja i poduhvata.

Možda želimo savladati novu tehnologiju, a istodobno izgrađivati kapacitete i unapređivati našu infrastrukturu ili uvoditi nove proizvode i usluge za naše krajnje korisnike. Bez obzira da li smo djelatni u javnom, privatnom ili civilnom sektoru, mapiranje nam pomaže iscrtati naš zemljovid kretanja, istražiti moguće načine i smjerove putovanja, izabrati optimalnu posadu i vozilo.

Mapiranje uključuje različite mogućnosti i načine istraživanja i planiranja koji uključuju:

Razvojne strategije
Akcijske planove
Zalihe projektnih ideja
Mapiranje izvora financiranja
Studije izvodljivosti
Analize troškova i koristi 

Želite li pokrenuti svoj razvoj, promisliti načine i smjerove daljnjeg djelovanja korištenjem vanjskih izvora financijske i druge podrške, mapiranje je odlična točka za početak. Obratite nam se s povjerenjem. Kakva god ideja ili potreba bila u pitanju, vrlo je izvjesno da neka vrsta početnog mapiranja, mogu biti Vaš najbolji prvi korak. 
Imate više ili manje jasnu definiranu ideju, proizvod, uslugu, nacrt, potrebu, problem, interes ili cilj? Imate neku inovaciju ili novi poduhvat na umu? Znate otprilike gdje biste željeli biti, što postići, izgraditi ili uspostaviti? Ili ste uočili neku razvojnu ili financijsku mogućnost ili priliku koju biste htjeli iskoristiti?

Podrška u njihovom razvoju može značiti osnažiti Vaš kreativni potencijal s dodatnim ljudskim, financijskim, ali i poslovnim, tehničkim, društvenim i infrastrukturnim resursima. Zajedničkim snagama razvojnog tima, možemo ubrzati i pospješiti Vaša nastojanja, ali i stvoriti nove vrijednosti kao što su nova partnerstva, otvoriti nove razvojne mogućnosti, perspektive i tržišta.

Razvoj uključuje razne oblike podrške uključivo:

Razrada projektnih koncepata
Uspostava projektnih timova
Izgradnja kapaciteta projektnih timova
Izrada financijskog miksa
Izrada i prijava projektnih prijedloga
Razvoj inovacija
Organizacijski i institucionalni razvoj
  

Bez obzira o kojem obliku razvoja se radilo, naš razvojni tim će temeljem inicijalne komunikacije s Vama, predložiti i zajedno s Vama prodiskutirati i dogovoriti optimalni oblik razvojne podrške. Razvoj je trajan izazov, ali i prilika u čijem prepoznavanju i korištenju ćemo Vam rado pomoći. A za to je najbolje vrijeme i mjesto: sada i ovdje.     
Jednom kada se osiguraju sredstva za Vaš projekt, moguće je u provedbu poduhvata uputiti se samostalno ili uz nečiju podršku. Ukoliko je Vaša namjera fokusirati se na ono što želite ili volite raditi, a upravljanje projektom, njegovom administracijom, dokumentacijom i izvještavanjem Vam predstavlja opterećenje ili stvara nepotreban šum u Vašem stvaralačkom, inovacijskom ili poslovnom procesu, ili nemate iskustva ni znanja potrebna za uspješnu samostalnu provedbu i želite smanjiti mogućnost pogrešaka i propusta, a time i smanjiti mogućnost šteta koje mogu nastati, možda je vanjska stručna podrška ono što Vam je potrebno.

Pri tom, moguće su različite vrste podrške:

Uspostava projektnog tima
Mentoriranje provedbe
Provedba ključ u ruke
Projektno partnerstvo
 

Ovisno o Vašim interesima, potrebama i mogućnostima, naš stručni tim izradit će nekoliko prijedloga temeljem kojeg ćete moći odabrati opciju i model podrške najprikladniji Vašem specifičnom projektu i situaciji. Imate li projekt u fazi početka realizacije, javite nam se bez obveze i ustručavanja. Bit će nam zadovoljstvo popričati s Vama i istražiti sve mogućnosti.  
CEDRA razvija i provodi niz programa i projekata koji se temelje na tri ključna razvojna smjera:
  • Ljudi
  • Organizacije
  • Zajednice
Naš cilj nije podupirati bilo kakav razvoj, već prije svega razvoj utemeljen na vrijednostima kao što su samosvijest, integritet, mudrost, regenerativni razvoj (korak dalje od održivosti jer nastojimo regenerirati prirodu, društva i ekonomije, a ne održavati neodrživ status quo), eko-društvena ekonomija, proaktivnost, pravednost, suradnja, dobro upravljanje, očuvanje i slavljenje biološke, društvene i kulturne raznolikosti, sustavski, integrirani ili holistički pristup te transdisciplinarnost.

Radimo u sektorima odgoja i obrazovanja, lokalnog i regionalnog razvoja, eko-društvenih inovacija, eko-društvenog poduzetništva, održivog, odgovornog, transformativnog i regenerativnog turizma, regeneracije agroeko-sustava, regenerativne ekološke poljoprivrede, održive i regenerativne mobilnosti, dobrog i agilnog upravljanja društveno-kulturnim i prirodnim resursima, te inovativnih programa socijalnih ulaganja u mlade, nezaposlene, te sve osobe u riziku od socijalne isključenosti.

Istaknuti projekti

Lokalnim partnerstvom do svijeta rada
Naziv projekta:
„Lokalnim partnerstvom do svijeta rada“

Referentni broj:
UP.01.3.1.01.0090

Nositelj projekta:
Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split

Projektni partneri:
JU RERA, Centar za održivi razvoj, HUP, Grad Split, TOMS, Zdravi grad, SDŽ, Domine, Učilište Virtus, Udruga nezaposlenih SDŽ i Zadruga za etično financiranje ZEF.

Kratki opis projekta:
Projekt „Lokalnim partnerstvom do svijeta rada“ bavi se problemom nezaposlenosti, socijalne isključenosti i negativnih demografskih kretanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projektom se želi osigurati učinkovita provedba SRLJP SDŽ i izgradnja kapaciteta LPZ-a i ključnih dionika zapošljavanja kako bi se doprinijelo usklađivanju ponude i potražnje na tržištu rada, povećanju zapošljivosti i zaposlenosti posebice ranjivih skupina SDŽ-a.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
Cilj projekta jest unaprijediti održivost, utjecaj i učinkovitost LPZ SDŽ i unapređenje zapošljavanja i samozapošljavanja posebice ranjivih skupina kroz istraživanje, izradu strateških i akcijskih smjernica, ciljanu edukaciju, savjetovanje, umrežavanje i suradnju dionika u aktiviranju potencijala prostora i stvaranju kvalitetnih i održivih radnih mjesta za sve građane, a posebice ranjive skupine. Navedeno će se ostvariti kroz istraživanje, izradu strateških i akcijskih smjernica, ciljanu edukaciju, savjetovanje, umrežavanje i suradnju dionika u aktiviranju potencijala prostora i stvaranju kvalitetnih i održivih radnih mjesta za sve građane.

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK):
1.988.077,50 HRK (100% intenzitet potpore)

Razdoblje provedbe projekta:
14. svibnja 2018.-14. svibnja (kolovoza) 2020.

Kontakt osoba za više informacija:
Ivana Antišić, voditeljica projekta - lpz.sdz@cedra.hr
Više informacija o EU fondovima:
Europski strukturni i investicijski fondovi:
www.strukturnifondovi.hr  
Europski socijalni fond:
www.esf.hr

Link na stranicu projekta:

https://www.svijet-rada.eu/  
Task for come
Naziv projekta:
Transnational Action to advance SKills and competences FOR COmmunity engagement and social Migrants Entrepreneurship initiatives in the Central Europe

Referentni broj:
CE 1385 TASKFORCOME

Nositelj projekta:
Cracow University of Economics, Poljska

Projektni partneri:
Małopolska Provincial Office in Krakow, Poljska; Polish-Ukrainian Economic Chamber, Poljska; Institute for Economic Promotion of the Austrian Economic Chamber, Austrija; Multicultural Association, Austrija; Cluster for Eco-Social Innovation and Development CEDRA Split, Hrvatska; Municipality of Split, Hrvatska; Polytechnic University of Marche, Italija; O.P.E.N. Network - Offenders Pathways to Employment National Network, Italija; CNR National Research Council, Italija; CULTURE GOES EUROPE - CGE Erfurt e.V., Njemačka; Platform, Njemačka

Kratki opis projekta:
TASKFORCOME odgovara na dva glavna izazova koji se nalaze pred državama članicama EU-a: socio-ekonomsku integraciju migranata i potencijal društvenih inovacija za društveni i gospodarski razvoj.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
Glavni cilj projekta je razviti ekosustave za društveno-ekonomsku uključenost i društvene inovacije gdje će ključni akteri na nove načine nuditi usluge građanima te promovirati mogućnosti poduzetnicima, sveučilištima, OCD-ovima, javnim tijelima i građanima kreirajući uvjete za inovaciju i razvoj. Također, projekt je usmjeren na stvaranje lokalnih akcijskih planova i transnacionalnih nacrta za razvoj društvenog poduzetništva migranata u uključenim regijama. Aktivnosti hrvatskih partnera uključuju realizaciju pilot projekta otvaranja i opremanja Inkubatora kreativnih industrija u Domu mladih, organiziranje raznih edukacija za poduzetnike lokalne i migrante, osmišljavanje i provedbu programa obuke i mentorstva.

Ukupna vrijednost projekta:
2.844.854,05 EUR

Vrijednost bespovratnih sredstava:
2.336.087,32 EUR

Razdoblje provedbe projekta:
1. ožujka 2019.-31. kolovoza 2021.

Kontakt osoba za više informacija:
Marin Urlić, voditelj projekta za područje RH – marin.urlic@cedra.hr
Više informacija o EU fondovima:
Europski strukturni i investicijski fondovi:
www.strukturnifondovi.hr  
Interreg Central Europe:
www.esf.hr

Link na stranicu projekta:

https://www.interreg-central.eu/Content.Node/TASKFORCOME.html 
Ayen
Naziv projekta:
Active Youth Entrepreneurship Network (AYEN) Referentni broj: 2017-1-041

Nositelj projekta:
Hellenic Management Association, Greece

Projektni partneri:
Tecnopolis Science and Technology Park, Italy; Regional Agency for Entrepreneurship and Innovation Varna, Bulgaria; Cluster for Eco-Social Innovation and Development CEDRA Split, Croatia; Research and Development, Engineering and Manufacturing for Automation Equipment and Systems, Romania; International Development Norway AS, Norway

Kratki opis projekta:
Cilj projekta „Active Youth Entrepreneurship Network“ je motivirati i pružiti odgovarajući potporu mladim ljudima koji žele postati poduzetnici i/ili razvijati svoju poslovnu ideju, ali nemaju odgovarajuća znanja i sredstva kako bi to ostvarili. Ova inicijativa koristi cijeli niz inovativnih alata te se oslanja na potporu iskusnih poduzetnika i mentora iz različitih europskih zemalja. Uključivanjem u AYEN, mladi ljudi dobivaju pristup novim iskustvima te prikupljaju potrebna znanja i vještine za uspješno uključivanje u poslovni svijet.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
Ciljevi AYEN-a su:
- Izgraditi transnacionalnu poduzetničku mrežu koja omogućava mladima iz NEET skupine (nezaposleni koji nisu u sustavu obrazovanja ni osposobljavanja), primarno u dobnoj skupini između 25 i 29 godina, da uoče koje su to potrebe i problemi unutar njihove zajednice koje mogu razviti u nove poduzetničke ideje i poslove.
- Ojačati postojeće poduzetničke zajednice u regiji s ciljem poticanja stvaranja održivih radnih mjesta.
Glavni output projekta bit će ojačane regionalne zajednice institucija za potporu poduzetništvu, s integriranim programima potpore za mlade iz NEET skupine kod kojih postoji poduzetnički potencijal. To će se postići kroz osnaživanje 300 mladih (nekadašnjih NEET-ova) koji će pokrenuti 150 novoosnovanih poduzeća i time generirati 600 novih radnih mjesta diljem pet zemalja u kojima se projekt provodi. Izravne ciljne skupine su poduzetničke potporne institucije i iskusni mentori i investitori, uz krajnje korisnike projekta, a to su mladi iz NEET skupine starosti 25 do 29 godina.

Ukupna vrijednost projekta:
3.139.065,00 EUR

Vrijednost bespovratnih sredstava:
2.668.205,25 EUR

Razdoblje provedbe projekta:
1.6.2018 – 28.5.2021

Kontakt osobe za više informacija:

Marin Udiljak – marin.udiljak@cedra.hr

Projekt “Active Youth Entrepreneurship Network” sufinanciran je sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške putem financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Norveškog fonda za zapošljavanje mladih.
Više informacija o fondu:  
www.eeagrants.org  

Link na stranicu projekta:

https://www.ayenproject.eu/ 
Nacionalni park Paklenica
Naziv projekta:
„Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području"

Referentni broj projekta:
KK.06.1.2.01.0013.

Nositelj projekta:
Javna ustanova Nacionalni park Paklenica

Projektni partneri: Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) i Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split

Kratki opis projekta:
Projekt je usmjeren k unaprjeđenju zaštite i valorizacije prirodne baštine kroz razvoj oblika turizma posebnih interesa prikladnih za podvelebitsko područje. Ovim projektom izgradit će se atraktivna posjetiteljska i sigurnosna infrastruktura, osnažiti potrebni ljudski resursi i institucionalni kapaciteti JU NPP, djelatnika javnih ustanova s područja Velebita, turističkog, civilnog, javnog i privatnog sektora, te osmisliti i promovirati postojeći i novi turistički proizvodi temeljeni na prirodnoj baštini.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
Osnovni cilj projekta je doprinijeti održivom razvoju i promociji NP Paklenica i šireg velebitskog područja razvojem atraktivne posjetiteljske prezentacijsko-edukacijske infrastrukture te izgradnjom ukupnih kapaciteta dionika za kvalitetnije upravljanje, zaštitu i gospodarsku valorizaciju prirodne baštine u nadležnosti JU NP Paklenica i JU PP Velebit i razvoj kvalitetne ponude proizvoda i usluga održivog i sigurnog cjelogodišnjeg turizma posebnih interesa.

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK):
Vrijednost projekta je 33.918.221,30 kuna, a ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 22.905.290,67 kn, od čega dodijeljena bespovratna sredstva EU iznose 19.469.497,06 kn.

Razdoblje provedbe projekta:
1.1.2014. - 31.3.2021. godine.

Kontakt osoba za više informacija:
Natalija Andačić, voditeljica projekta ravnatelj@paklenica.hr
Više informacija o EU fondovima:
Europski strukturni i investicijski fondovi:
www.strukturnifondovi.hr  
Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Link na stranicu projekta:

https://np-paklenica.hr/hr/projekti/podzemni-grad-u-srcu-velebita
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Park prirode Vransko jezero
Naziv projekta: Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd Referentni broj: KK.06.1.2.01.0019
Nositelj projekta: JU PP Vransko jezero
Projektni partneri: Grad Biograd na Moru, Hrvatska gorska služba spašavanja, Cluster za eko - društvene inovacije i razvoj CEDRA Split
Kratak opis projekta: Projekt Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd bavi se problemom zaštite i valorizacije prirodne baštine zaštićenih područja prirode Dalmacije i Like koja su većinom slabije razvijena, ruralna područja ugrožena negativnim društveno-gospodarskim i demografskim trendovima. Ovaj projekt potiče razvoj kvalitetne, raznovrsne, cjelogodišnje ponude uključenjem ciljnih skupina turističkog sektora, djelatnika JU za zaštićena područja prirode, planinarskih, biciklističkih, ekoloških, sportsko-rekreacijskih, kulturno-umjetničkih, obrazovnih, razvojnih, socijalnih i dr. udruga i ustanova, djece i mladih, lokalnih uprava, lokalnog stanovništva, ali i samih posjetitelja u razvoju inovativnog održivog aktivnog turizma i gospodarstva temeljenog na prirodnoj baštini prostora. Ovim projektom se izgrađuje infrastruktura, svijest, znanja i vještine koje ključnim dionicima otvaraju nove perspektive povećanja prihoda od turizma i pratećih gospodarskih djelatnosti kroz cijelu godinu, ali koji doprinose i perspektivi održivijeg življenja, rada i odmora za sve dionike. Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
1. Doprinijeti održivom korištenju odredišta prirodne baštine nacionalnih parkova i parkova prirode kroz održivi aktivni turizam temeljen na prirodnoj baštini
2. Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta kako postojećih, tako i novih posjetiteljskih infrastruktura i sadržaja u zaštićenim područjima prirode, posebice u dijelovima nacionalnih parkova i parkova prirode koja se do sada nisu sustavno i učinkovito koristila i valorizirala
3. Doprinijeti održivom razvoju lokalnih zajednica i njihovih ekonomija održivim korištenjem i aktiviranjem potencijala prirodne baštine nacionalnih parkova i parkova prirode
Ukupna vrijednost projekta: 21.787.053,37 kn
Vrijednost bespovratnih sredstava: 12.756.756,96 kn
Razdoblje provedbe projekta: lipanj-2018- veljača-2021
Kontakt osoba za više informacija: Kristian Šarić, koordinator projekta - bios@pp-vransko-jezero.hr; 099 596 8461 Javna ustanova Park prirode Vransko jezero Kralja Petra Svačića 2, 23210 Biograd na Moru, Hrvatska Telefon: +385 (0)23 38 31 81, +385 (0)23 38 64 52 Adresa e-pošte: info@pp-vransko-jezero.hr Internet: 
http://www.pp-vransko-jezero.hr/hr/
Više informacija o EU fondovima:
Europski strukturni i investicijski fondovi:
www.strukturnifondovi.hr  
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr

Link na stranicu projekta:

http://biosfera.futuro.is/ 
MEDCYCLETOUR
Naziv projekta:
MEDiteranean CYCle route for sustainable coastal TOURism

Akronim:
MEDCYCLETOUR

Referentni broj projekta:
629 / 1MED15_3.1_M23_276

Nositelj projekta:
Regional Government of Andalusia (Španjolska)

Projektni partneri:
1. European Cyclist Federation (Belgija)
2. Cyprus Tourism Organisation (Cipar)
3. Conseil départemental des Alpes-Maritimes (Francuska)
4. Autonomous Region Friuli Venezia Giulia (Italija)
5. Regional development centre Koper (Slovenija)
6. Hrvatska turistička zajednica (Hrvatska)
7. Directorate General for Tourism of the Generalitat of Catalonia (Španjolska)
8. Region of Western Greece (Grčka)
9. Cluster for Eco-Social Innovation and Development CEDRA (Hrvatska)
10. Consortium Oltrepo' Mantovano (Italija)

Kratki opis projekta:
Projekt je proizašao iz nastojanja rješavanja ključnog problema što, unatoč iznimnom potencijalu i atraktivnosti Mediterana, njegove duge obale, bogate gastronomije i drevne kulture, u osam zemalja uključenih u ovaj projekt, potencijal cikloturizma i općenito turizma izvan glavne sezone nije odgovarajuće iskorišten. U nastojanju rješavanja tog izazova, osmišljen je projekt koji nastoji doprinijeti razvoju cikloturizma na Sredozemlju kroz uspostavu EuroVelo 8 rute i promoviranje bicikliranja duž rute. EuroVelo 8 ruta nastoji povezati cijelu regiju Mediterana, počevši od Cadiza na zapadu do Cipra na istoku.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
Opći cilj projekta jest doprinijeti razvoju održivog i odgovornog obalnog i pomorskog turizma u području Sredozemlja koristeći cikloturizam kao alat budući se radi o jednom od najodrživijih oblika turizma:
• U okolišnom smislu jer primjerice doprinosi smanjenju emisija CO2 za vrijeme putovanja biciklom i manje emisija do destinacije zbog korištenja javnog prijevoza
• U ekonomskom smislu jer većina ekonomskih transfera ostaje lokalnim dionicima i zajednicama, omogućava duži boravak, više potrošnje, više konzumiranja lokalnih proizvoda i usluga, itd.

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK):
Vrijednost projekta je 2.578.131,89 EUR, od čega dodijeljena bespovratna sredstva EU iznose 2.191.415,28 EUR.

Razdoblje provedbe projekta:
Ukupna provedba projekta traje od 01.02.2017. do 22.8.2020. godine.

Kontakt osoba za više informacija:
Ranko Milić, voditelj projekta
ranko.milic@cedra.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Interreg Mediterranean programa i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Dokumenti i primjeri dobre prakse iz projekta MedCycleTour:
https://pro.eurovelo.com/resources

Internetska stranica EuroVelo mreže ruta:
https://en.eurovelo.com/

Internetska stranica rute EV8:
https://en.eurovelo.com/ev8

Internetska stranica o hrvatskom dijelu rute EV8: 
https://eurovelo8.hr

Program transnacionalne suradnje INTERREG Mediteran:
https://interreg-med.eu/

Službena web stranica projekta MedCycleTour:
https://medcycletour.interreg-med.eu/

Europska biciklistička federacija (ECF):
https://ecf.com/

Akcijski plan za razvoj rute EV8 u Hrvatskoj u razdoblju od 2018. do 2030.

EUROVELO 8 – TRANSNATIONAL ACTION PLAN

BROŠURA - EUROVELO 8 MEDITERANSKA RUTA

Projekti u brojkama

250+
milijuna kuna vrijednosti realiziranih projekata
80+
projekata realiziranih od naših stručnjaka
60+
klijenata privatnog, javnog i civilnog sektora

Projekti u slikama

Najčešća pitanja i odgovori

Koliko koštaju Vaše usluge?
Cijena usluga je ovisna o složenosti projekta i usluge koja se pruža. Najjednostavnije usluge podrške mogu koštati par tisuća, a najsloženije i par stotina tisuća kuna. U svakom slučaju, usluge podrške oblikuju se prema Vašim potrebama, interesima i mogućnostima. Najčešće, optimalan model podrške oblikuje se nakon nekoliko razgovora i razrada nekoliko opcija suradnje. Nakon što se razmotre sve raspoložive opcije, odabire se model koji je najpoticajniji za sve uključene. Uvodno savjetovanje i analiza mogućnosti je besplatna pa ako imate bilo kakve nedoumice, obratite nam se bez ustručavanja i naš tim će Vam rado ponuditi više opcija u uskoj komunikaciji i dogovoru s Vama.
Može li se koristiti više usluga istodobno?
Obično je to i slučaj. Nakon napravljene analize, te razrade prijedloga suradnje, često se dogovara model koji uključuje više različitih usluga u jednom paketu. One se mogu realizirati kroz jedan ili više ugovora, a osnovna ideja jest da se, temeljem Vaših specifičnih potreba i mogućnosti, oblikuje optimalan model suradnje koji uključuje odabrani skup usluga koje su najbolji odgovor na Vaše potrebe i mogućnosti.
Može li se dio ili cijeli iznos usluga naplatiti naknadno, iz sredstava dobivenih vanjskim financiranjem?
Najčešće ne, iako postoje izuzeci. Ako se radi o tematici ili projektu u kojem možemo sudjelovati kao partneri i koji je u potpunosti usuglašen s našom razvojnom misijom i vizijom, te omogućava zadovoljavanje naših strateških razvojnih interesa i potreba, onda je ova mogućnost izgledna. Ipak, u većini slučajeva, moguće je troškove usluge podijeliti na dio koji se plaća unaprijed, a dio koji se plaća iz ostvarenog učinka. Raspodjela plaćanja ovisi o složenosti projekta, razini pripremljenosti projekta od strane klijenta, kao i o samoj kvaliteti projektne ideje i kapacitetima prijavitelja. Stoga, svaka usluga se najčešće oblikuje temeljem inicijalne analize, temeljem koje se određuje i optimalni model naplate.

Akademija

Zato što možete više.

Klaster

Zato jer ste mudri.