Eko-društveno poduzetništvo za mlade – Cedra HR

Eko-društveno poduzetništvo za mlade

Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split provodi projekt „Eko-društveno poduzetništvo za mlade”, financiran sredstvima Grada Splita. Projekt je namijenjen za srednjoškolce i/ili mlade do navršenih 30 godina na području grada Splita. 

Provedba projekta će se odvijati tijekom ožujka i obuhvaća 6 radionica za minimalno 6 polaznika koji će identificirati minimalno 2 razvojna problema u gradu Splitu, razviti projektne ideje za minimalno 2 proizvoda / usluge, a kroz cijeli proces će ih voditi stručnjaci i mentori iz područja društvenog poduzetništva.

Informiranje i educiranje o društvenom poduzetništvu za mlade je jako važno, jer im ono može poslužiti kao alat za rješavanje problema u njihovim društvenim zajednicama, ali i zadovoljavanja vlastitih ekonomskih potreba. Putem besplatnih radionica, mladima s područja grada Splita pružit će se mogućnost uvida u osnove društvenog poduzetništva (definicija pojma, koncept, strateški okvir za razvoj DP-a u EU i Hrvatskoj), primjere dobre prakse iz svijeta, EU, Hrvatske i regije te proces razvoja i realizacije poduzetničke ideje.

Na radionicama će mladi dobiti priliku identificirati glavne razvojne probleme u gradu Splitu i okolici s kojima se suočavaju te ponuditi adekvatna rješenja u skladu s načelima društvenog poduzetništva i društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način, mladi će steći osnovne kompetencije (znanja i vještine) iz društvenog poduzetništva. Budući da formalno obrazovanje nije usklađeno s aktualnim zahtjevima tržišta rada, stečene kompetencije mladi će moći koristiti i u poslovnom okruženju, kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada. U konačnici, projekt će doprinijeti daljnjim pozitivnim pomacima, stvaranju novih inicijativa, povećanju potencijala za rješavanje postojećih društvenih i ekoloških problema na inovativan način te aktivno sudjelovanje mladih u lokalnoj zajednici.

Raspored predavanja i prijava putem linka: prijavni obrazac.

Projekt je sufinancirao Grad Split temeljem Natječaja za prijavu projekata udruga mladih i udruga za mlade za ostvarivanje prava na financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna Grada Splita za 2020. godinu sa projekcijama za 2021.-2022. godinu, u ukupnom iznosu od 18.588,00 kuna.