“EdUciraj se, upoznaj EU!” – projekt koji nudi mogućnosti i prilike mladima na jednom mjestu – Cedra HR

“EdUciraj se, upoznaj EU!” – projekt koji nudi mogućnosti i prilike mladima na jednom mjestu

Projekt “EdUciraj se, upoznaj EU!” usmjeren je mladima od 17 do 29 godina s područja Splitsko-dalmatinske županije u cilju informiranja o Europskoj uniji, institucijama EU te njenim prioretima, politikama i programima. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a provodi ga CEDRA Split u partnerstvu s Erasmus studentskom mrežom Split (ESN Split).

Jedna od važnosti projekta je bolja informiranost mladih koja će dovesti do njihove dodatne uključenosti u stvaranje bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti što je također istaknuto i kao prioritet u ostvarivanju 2022. godine kao Europske godine mladih. Ona je usko povezana s uspješnom provedbom instrumenta “Next generation EU” koji bi trebao osigurati kvalitetnija radna mjesta, obrazovanje i osposobljavanje svih građana EU-a.

Glavna aktivnost projekta je održavanje triju radionica. Prva je bila na Ekonomskom fakultetu u Splitu 13. listopada 2022. godine, druga će biti u Makarskoj 16. studenog 2022. godine, a treća online kako bi se omogućilo uključivanje mladih s geografskim ili drugim preprekama. Za više informacija o datumu možete pratiti facebook stranicu CEDRE Split.

Jedan od rezultata projekta bila je i izrada interaktivne online brošure za mlade koja sadrži osnovne informacije o EU, institucijama s naglaskom na mogućnosti i programe koje mladi mogu iskoristiti, a ona se nalazi u nastavku ovog članka.

Brošura EdUciraj se, upoznaj EU!

#youth #education #Europeanunion #ErasmusPlus #EYY2022 #EuropeanYearOfYouth #EuropskaGodinaMladih
Projekt je sufinanciran sredstvima iz Državnog proračuna od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova.